Australia’s spectacular landscape and sunsets inform style and design of Hong Kong cafe

The terracotta colour scheme and semi-round forms applied in the course of this Hong Kong cafe by architecture companies Studio Etain Ho and Absence from Island shell out homage to Uluru and Australia’s spectacular sunsets.



a person walking down a street in front of a building: Exterior of Today is Long cafe by Studio Etain Ho and Absence from Island


© Delivered by Dezeen
Exterior of These days is Prolonged cafe by Studio Etain Ho and Absence from Island

Found on a street corner in Hong Kong‘s Sai Ying Pun district, the 30-sq.-metre cafe sits at the bottom of an outdated condominium constructing.



a vase of flowers on a plant: Above: Today is Long features semi-circular windows and murals. Top image: It is located at the bottom of an old apartment block. Photo is courtesy of Dypiem


© Provided by Dezeen
Over: These days is Extensive features semi-round windows and murals. Top rated picture: It is situated at the bottom of an old condominium block. Image is courtesy of Dypiem

It has a generous facade and a tight, triangular system into which the architects have managed to squeeze a compact kitchen and bar region with a serving counter, as properly as an place of bench seating and two toilets.

Named Now is Long, the cafe is owned by a barista and a public-relations manager, who bonded above their shared love of coffee and the point they’d both of those spent time finding out and doing work in Australia.



a person standing in front of a building: The lower part of the cafe's facade is wrapped in terracotta-coloured tiles. Photo is courtesy of Liz Eatery


© Presented by Dezeen
The lessen portion of the cafe’s facade is wrapped in terracotta-coloured tiles. Image is courtesy of Liz Eatery

“The cafe is a position to dwelling their fond reminiscences of Australia and the excellent coffee that helps make their everyday living,” spelled out Etain Ho, who also runs Absence from Island alongside its founder Chi Chun Tang.

“They would pretty substantially like to share the espresso with neighborhood citizens and to make the cafe into a social hub.”

The owners’ like for Australia has been translated into the design and style in the kind a warm orange palette informed by the colours of dusk and the country’s famed pure landmark Uluru, also acknowledged as Ayers Rock, which is a sandstone monolith in the Northern Territory.

As perfectly as the color plan, the hemispherical shape of a placing sunshine has been integrated into the cafe’s partitions and home windows,  forming a exclusive geometrical facade that distinguishes the cafe from its gray concrete surroundings.



A tunnel above the entrance houses potted plants


© Provided by Dezeen
A tunnel over the entrance houses potted plants

Gallery: 8 incredible attic makeovers you have to see (Lovemoney)

a living room filled with furniture and a window: A loft conversion is a convenient and money-savvy way to increase square footage in your home. Losing draughty and drab storage space at the top of the house is a small sacrifice to gain a beautiful ensuite bedroom, heavenly home office or a cool kids' hang out. Click or scroll through and check out these real before and after attic renovations that reach whole new levels...

A single of the semi-circular home windows is recessed earlier mentioned the cafe’s entrance, making a sheltered, terracotta-colored tunnel for housing potted plants.

A identical condition is carved into the wall below the consider-away counter window and rotated sideways to make the rounded rectangle that functions as Today is Long’s major window.



a living room filled with furniture and a large window: Bench seating runs along the window


© Supplied by Dezeen
Bench seating operates alongside the window

A strip of fired ceramic tiles that remember the texture of Uluru’s sunbaked sandstone wraps the reduce portion of the cafe’s exterior, extending the heat orange color scheme to the road.

Inside of, the generous home windows, white walls and terrazzo ground build a mild and open room. A corner of casual, stepped bench seating topped with terracotta tiles is dotted with potted plants and framed by a semi-round mural.



a close up of a painted wall: Greenery is integrated liberally into the design. Photo is courtesy of Liz Eatery


© Provided by Dezeen
Greenery is built-in liberally into the structure. Image is courtesy of Liz Eatery

“Australia has always been blessed with ample quantities of sunlight, so a great deal of white has been applied alongside one another with the massive home windows to increase the vivid and airy environment,” stated Etain Ho.

“Spaces have been reserved less than the entrance arch, seating place and the overhead storage for plants in purchase to produce a green, lush and organic atmosphere. Espresso grains applied in the cafe will also be recycled as fertiliser for the vegetation.”



The sign bearing the cafe's acronym hangs above the door


© Provided by Dezeen
The sign bearing the cafe’s acronym hangs above the doorway

Studio Etain Ho and Absence from Island are not the initially design studio to use sunset colours to brighten up a gray city context.

In Tokyo, local designer Yota Kakuda enlivened a cheese tart store with a transparent acrylic counter colored in a gradient of brilliant pink, orange, yellow and lime.

All photography is by Fo Visuals except normally said.

The write-up Australia’s remarkable landscape and sunsets notify structure of Hong Kong cafe appeared initial on Dezeen.