Australia’s extraordinary landscape and sunsets notify style and design of Hong Kong cafe

The terracotta color plan and semi-round forms utilised during this Hong Kong cafe by architecture firms Studio Etain Ho and Absence from Island fork out homage to Uluru and Australia’s magnificent sunsets.



a person walking down a street in front of a building: Exterior of Today is Long cafe by Studio Etain Ho and Absence from Island


© Presented by Dezeen
Exterior of Today is Extended cafe by Studio Etain Ho and Absence from Island

Positioned on a street corner in Hong Kong‘s Sai Ying Pun district, the 30-square-metre cafe sits at the base of an aged condominium making.



a vase of flowers on a plant: Above: Today is Long features semi-circular windows and murals. Top image: It is located at the bottom of an old apartment block. Photo is courtesy of Dypiem


© Supplied by Dezeen
Above: Currently is Long characteristics semi-circular home windows and murals. Leading graphic: It is situated at the base of an outdated apartment block. Photograph is courtesy of Dypiem

It has a generous facade and a limited, triangular program into which the architects have managed to squeeze a compact kitchen and bar space with a serving counter, as well as an space of bench seating and two bogs.

Termed These days is Extensive, the cafe is owned by a barista and a public-relations manager, who bonded above their shared really like of espresso and the reality they’d both of those spent time learning and performing in Australia.



a person standing in front of a building: The lower part of the cafe's facade is wrapped in terracotta-coloured tiles. Photo is courtesy of Liz Eatery


© Delivered by Dezeen
The reduce component of the cafe’s facade is wrapped in terracotta-colored tiles. Photo is courtesy of Liz Eatery

“The cafe is a place to household their fond memories of Australia and the superior espresso that can make their life,” defined Etain Ho, who also runs Absence from Island together with its founder Chi Chun Tang.

“They would very significantly like to share the coffee with area inhabitants and to make the cafe into a social hub.”

The owners’ adore for Australia has been translated into the structure in the sort a heat orange palette knowledgeable by the colors of dusk and the country’s famous normal landmark Uluru, also identified as Ayers Rock, which is a sandstone monolith in the Northern Territory.

As well as the colour plan, the hemispherical condition of a environment sun has been included into the cafe’s partitions and windows,  forming a distinct geometrical facade that distinguishes the cafe from its gray concrete surroundings.



A tunnel above the entrance houses potted plants


© Supplied by Dezeen
A tunnel over the entrance homes potted vegetation

Gallery: 8 remarkable attic makeovers you have to see (Lovemoney)

a living room filled with furniture and a window: A loft conversion is a convenient and money-savvy way to increase square footage in your home. Losing draughty and drab storage space at the top of the house is a small sacrifice to gain a beautiful ensuite bedroom, heavenly home office or a cool kids' hang out. Click or scroll through and check out these real before and after attic renovations that reach whole new levels...

A person of the semi-round home windows is recessed previously mentioned the cafe’s entrance, building a sheltered, terracotta-coloured tunnel for housing potted vegetation.

A identical form is carved into the wall beneath the just take-absent counter window and rotated sideways to generate the rounded rectangle that acts as Nowadays is Long’s largest window.



a living room filled with furniture and a large window: Bench seating runs along the window


© Presented by Dezeen
Bench seating operates along the window

A strip of fired ceramic tiles that recall the texture of Uluru’s sunbaked sandstone wraps the reduced portion of the cafe’s exterior, extending the heat orange colour plan to the road.

Inside, the generous windows, white walls and terrazzo ground produce a mild and open up area. A corner of casual, stepped bench seating topped with terracotta tiles is dotted with potted vegetation and framed by a semi-circular mural.



a close up of a painted wall: Greenery is integrated liberally into the design. Photo is courtesy of Liz Eatery


© Offered by Dezeen
Greenery is integrated liberally into the structure. Photo is courtesy of Liz Eatery

“Australia has generally been blessed with considerable amounts of sunlight, so a good deal of white has been employed with each other with the large home windows to improve the dazzling and airy ambiance,” defined Etain Ho.

“Areas have been reserved underneath the entrance arch, seating region and the overhead storage for crops in purchase to develop a eco-friendly, lush and natural atmosphere. Espresso grains utilized in the cafe will also be recycled as fertiliser for the crops.”



The sign bearing the cafe's acronym hangs above the door


© Presented by Dezeen
The indicator bearing the cafe’s acronym hangs earlier mentioned the doorway

Studio Etain Ho and Absence from Island are not the very first style and design studio to use sunset colors to brighten up a grey city context.

In Tokyo, neighborhood designer Yota Kakuda enlivened a cheese tart shop with a clear acrylic counter coloured in a gradient of shiny pink, orange, yellow and lime.

All photography is by Fo Visuals unless of course usually said.

The post Australia’s remarkable landscape and sunsets advise design of Hong Kong cafe appeared to start with on Dezeen.