Australia’s dramatic landscape and sunsets tell structure of Hong Kong cafe

The terracotta color plan and semi-circular varieties applied through this Hong Kong cafe by architecture corporations Studio Etain Ho and Absence from Island pay homage to Uluru and Australia’s magnificent sunsets.



a person walking down a street in front of a building: Exterior of Today is Long cafe by Studio Etain Ho and Absence from Island


© Provided by Dezeen
Exterior of Right now is Long cafe by Studio Etain Ho and Absence from Island

Positioned on a avenue corner in Hong Kong‘s Sai Ying Pun district, the 30-sq.-metre cafe sits at the base of an old condominium constructing.



a vase of flowers on a plant: Above: Today is Long features semi-circular windows and murals. Top image: It is located at the bottom of an old apartment block. Photo is courtesy of Dypiem


© Offered by Dezeen
Above: Right now is Lengthy characteristics semi-circular windows and murals. Top rated picture: It is found at the base of an previous apartment block. Photograph is courtesy of Dypiem

It has a generous facade and a restricted, triangular program into which the architects have managed to squeeze a compact kitchen and bar spot with a serving counter, as well as an place of bench seating and two bathrooms.

Known as Today is Very long, the cafe is owned by a barista and a general public-relations manager, who bonded around their shared like of espresso and the truth they’d the two put in time learning and working in Australia.



a person standing in front of a building: The lower part of the cafe's facade is wrapped in terracotta-coloured tiles. Photo is courtesy of Liz Eatery


© Offered by Dezeen
The reduced part of the cafe’s facade is wrapped in terracotta-coloured tiles. Photograph is courtesy of Liz Eatery

“The cafe is a area to household their fond reminiscences of Australia and the great espresso that will make their everyday living,” described Etain Ho, who also operates Absence from Island together with its founder Chi Chun Tang.

“They would incredibly substantially like to share the coffee with regional residents and to make the cafe into a social hub.”

The owners’ like for Australia has been translated into the layout in the type a warm orange palette informed by the colours of dusk and the country’s famed all-natural landmark Uluru, also regarded as Ayers Rock, which is a sandstone monolith in the Northern Territory.

As very well as the colour plan, the hemispherical condition of a environment sunlight has been incorporated into the cafe’s partitions and windows,  forming a distinct geometrical facade that distinguishes the cafe from its gray concrete environment.



A tunnel above the entrance houses potted plants


© Furnished by Dezeen
A tunnel previously mentioned the entrance homes potted crops

Gallery: 8 astounding attic makeovers you have to see (Lovemoney)

a living room filled with furniture and a window: A loft conversion is a convenient and money-savvy way to increase square footage in your home. Losing draughty and drab storage space at the top of the house is a small sacrifice to gain a beautiful ensuite bedroom, heavenly home office or a cool kids' hang out. Click or scroll through and check out these real before and after attic renovations that reach whole new levels...

One particular of the semi-round windows is recessed over the cafe’s entrance, creating a sheltered, terracotta-coloured tunnel for housing potted plants.

A comparable shape is carved into the wall beneath the choose-absent counter window and rotated sideways to make the rounded rectangle that functions as Right now is Long’s largest window.



a living room filled with furniture and a large window: Bench seating runs along the window


© Presented by Dezeen
Bench seating operates alongside the window

A strip of fired ceramic tiles that remember the texture of Uluru’s sunbaked sandstone wraps the lower part of the cafe’s exterior, extending the heat orange color scheme to the road.

Inside of, the generous home windows, white walls and terrazzo ground generate a mild and open up place. A corner of everyday, stepped bench seating topped with terracotta tiles is dotted with potted crops and framed by a semi-round mural.



a close up of a painted wall: Greenery is integrated liberally into the design. Photo is courtesy of Liz Eatery


© Offered by Dezeen
Greenery is integrated liberally into the design and style. Picture is courtesy of Liz Eatery

“Australia has often been blessed with abundant amounts of sunlight, so a good deal of white has been applied alongside one another with the significant home windows to enhance the vibrant and airy atmosphere,” stated Etain Ho.

“Spaces have been reserved under the entrance arch, seating location and the overhead storage for vegetation in order to build a eco-friendly, lush and normal natural environment. Coffee grains used in the cafe will also be recycled as fertiliser for the plants.”



The sign bearing the cafe's acronym hangs above the door


© Presented by Dezeen
The indicator bearing the cafe’s acronym hangs higher than the doorway

Studio Etain Ho and Absence from Island are not the first style and design studio to use sunset colors to brighten up a grey urban context.

In Tokyo, community designer Yota Kakuda enlivened a cheese tart shop with a clear acrylic counter coloured in a gradient of brilliant pink, orange, yellow and lime.

All pictures is by Fo Visuals except normally stated.

The put up Australia’s extraordinary landscape and sunsets notify layout of Hong Kong cafe appeared first on Dezeen.